Искам да знам как да разбера кога е за смяна термостата и каква марка да го взема?Значи колата я взех лятото и бързо си стигаше 90 градуса, сега зимата до 70 стига
Известие
Collapse
No announcement yet.
Термостат
Collapse
X
-
Лятото като пуснеш климатика ли ти се вдигаше температурата?
Има много изписано , но все пак:
Колата , след като се запали сутрин в интервал от най-много 10 мин.(зимата,по-студено време) трябва да си качи температурата малко преди 90 градуса и да си остане там...2рия кръг мисля че отваря на 88 градуса.
Аз си бях взел френски - Вернет от БОШ ... около 50ина лева беше.Ако я пускаш на диагностика виж дали няма да ти даде грешка и температърния датчик в термостата - ако ти даде смени ги и 2те.Мисля че е около 30ина лева датчика.настояща - BMW 3er
ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005
-
настояща - BMW 3er
Comment
-
Възможно е термостат да си е заминал....да не отваря/затваря кръговете и прочие.Или да е датчик.
Изобщо ли не дига температурата или като вдигне и после падне??
Бе и в 2та случая си за термостат....нека и другите да кажат но според мен си е това.настояща - BMW 3er
Comment
-
сега както е зимно време си вдиго до кам 60-70 и тва е ся карам кам 4-5км до нас а вън е 12градуса и малко след 50 вдигнаAlfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от NovachevБрат за смяна е прасето трябва да ти държи малко по малко от 90 май ще трябва да го сменяш а ако го сменяш смени и датчика той също е хубаво да се смени а и не е скъп около20 лвAlfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
-
Аз бях с Вернет....ходи в АутоИталия и питай кой термостат струва 128 лв.Вернета не върши много работа ако трябва да съм честен...поне при мен не свърши.Смени и датчика както каза колегата и се наслаждавай на 1, 1.5 л/100 по-малко разход
И тези 150 лв. ще ги избиеш за 1000 км. ако не и по-малко.
настояща - BMW 3er
Comment
-
Първоначално публикувано от AmorphisАз бях с Вернет....ходи в АутоИталия и питай кой термостат струва 128 лв.Вернета не върши много работа ако трябва да съм честен...поне при мен не свърши.Смени и датчика както каза колегата и се наслаждавай на 1, 1.5 л/100 по-малко разход
И тези 150 лв. ще ги избиеш за 1000 км. ако не и по-малко.
ам и на мене ми се струва че ми се е вдигна разхода ама аз на месец поне едно 2-3h ми се събират да стой просто ей така запаленаAlfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
-
Чети по горе линка за БЕР....ходи и си вземи Рикамби Оригинали под номер, точно за твоята си кола,модификация,година...има колеги по 3 термостата са сменили....40лв.х3 = един хубав...питай патило...
А пък и рикамби оригинали имат гаранцияОт това по-хубаво..здраве
Ми поинтересувай се къде можеш да си поръчаш от Ямбол...или от близките градове..не вярвам да няма.настояща - BMW 3er
Comment
-
Първоначално публикувано от AmorphisЧети по горе линка за БЕР....ходи и си вземи Рикамби Оригинали под номер, точно за твоята си кола,модификация,година...има колеги по 3 термостата са сменили....40лв.х3 = един хубав...питай патило...
Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от AmorphisЧети по горе линка за БЕР....ходи и си вземи Рикамби Оригинали под номер, точно за твоята си кола,модификация,година...има колеги по 3 термостата са сменили....40лв.х3 = един хубав...питай патило...
Ми поинтересувай се къде можеш да си поръчаш от Ямбол...или от близките градове..не вярвам да няма.Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGisigpic
Comment
-
Аз да ти кажа съм с вернет и съм доволен но цената му е такава без датчика а и преди 2 седмици проверявах за един колега нещо официалния представител ги свършил и не знаеха кога ще правят зареждане наново някакви такива филми а пyк мисля че ЕPS са от тези фирми дето само пакетират (има една такава част от фирмите за части които имат някой части собствено производство а ругите ги купуват и ги пакитират с тяхната марка) не знаеш вътре какъв ще е термостата на коя фирма156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
Comment